Fraud Blocker

Πώς βάζω τοποθεσία στο Instagram bio – Όλα τα βήματα

Θεματική εικόνα για το πώς βάζω τοποθεσία στο Instagram bio. Γυναικείο χέρι αγγίζει οθόνη κινητού.

Το Instagram αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή social media και είναι μάλλον η καταλληλότερη πλατφόρμα για να συνδεθείς με φίλους αλλά και να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου, μέσα από θαυμάσιες φωτογραφίες και βίντεο.

Είτε είσαι ιδιοκτήτης κάποιας επιχείρησης, είτε influencer, είτε ένας απλός λάτρης του Instagram, η πλήρης προσαρμογή και ρύθμιση του προφίλ του λογαριασμού σου είναι απαραίτητη. Εάν, φυσικά, θέλεις το προφίλ σου να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τα στοιχεία, τα ενδιαφέροντά σου κ.λπ.

Όμως, μια πολύ συνηθισμένη απορία ανάμεσα σε χρήστες του Instagram είναι η εξής:

Πώς βάζω τοποθεσία στο Instagram bio;

Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα θα απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο, οπότε μην πας πουθενά, εάν θέλεις να μάθεις πώς να προσθέσεις τοποθεσία (location) στο βιογραφικό σου!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ένα προς ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για τη δημιουργία τοποθεσίας στο Instagram bio!

Βήμα 1: Σιγουρέψου ότι έχεις επαγγελματικό λογαριασμό

Σε αντίθεση με την τοποθεσία σε Instagram story, η προσθήκη τοποθεσίας στο βιογραφικό του Instagram είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση επαγγελματικού λογαριασμού (business account).

Επαγγελματικό λογαριασμό μπορεί να έχει μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας απλός χρήστης, είτε είναι influencer είτε όχι.

Βέβαια, συνήθως business account διατηρούν κυρίως όσοι ασκούν κάποιου είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δείκτες απόδοσης, στατιστικά στοιχεία κ.α.

Με την ευκαιρία, μπορείς να ανακαλύψεις τα πάντα σχετικά με τα στατιστικά του Instagram (γιατί είναι σημαντικά, πώς τα βλέπεις, πώς τα ερμηνεύεις κ.α.) στον αναλυτικό οδηγό μας.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα μας.

Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που έχεις να κάνεις είναι να ελέγξεις αν όντως έχεις επαγγελματικό λογαριασμό, καθώς διαφορετικά δεν είναι δυνατή η προσθήκη τοποθεσίας στο Instagram bio.

Μπες στην εφαρμογή, πήγαινε στο προφίλ σου, πάτα τις τρεις οριζόντιες γραμμές που βρίσκονται στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επίλεξε «Ρυθμίσεις» (Settings).

Στο νέο μενού που θα εμφανιστεί, επίλεξε «Λογαριασμός» (Account). Εάν έχεις ήδη επαγγελματικό λογαριασμό, τότε θα δεις την επιλογή «Επιστροφή σε προσωπικό λογαριασμό» (Switch back to a personal account). Εδώ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Αν, αντίθετα, δεν έχεις business account, τότε θα δεις την επιλογή «Εναλλαγή σε επαγγελματικό λογαριασμό» (Switch to professional account). Πάτα τη συγκεκριμένη επιλογή και τώρα πλέον έχεις επαγγελματικό λογαριασμό και μπορείς να προσθέσεις τοποθεσία.

Βήμα 2: Επεξεργάσου το προφίλ σου

Και αφού έχεις βεβαιωθεί ότι διαθέτεις επαγγελματικό λογαριασμό, ο δρόμος έχει ανοίξει για να βάλεις νέα (ή την ήδη υπάρχουσα) τοποθεσία στο Instagram.

Πήγαινε στο προφίλ σου και πάτα «Επεξεργασία προφίλ» (Edit profile). Σκρόλαρε προς τα κάτω και βρες το κουμπί «Επιλογές επικοινωνίας» (Contact options).

Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει πώς βάζω νέα τοποθεσία στο Instagram bio. Βελάκι δείχνει την επιλογή «Επεξεργασία προφίλ».


Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει πώς βάζεις νέα τοποθεσία στο Instagram. Βελάκι δείχνει την επιλογή «Επιλογές επικοινωνίας».

Βήμα 3: Συμπλήρωσε την τοποθεσία που θέλεις

Όταν πατήσεις τις «Επιλογές επικοινωνίας», θα κατευθυνθείς σε ένα νέο μενού, στο οποίο θα αναζητήσεις το κουμπί «Διεύθυνση επιχείρησης» (Business address).

Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τις ρυθμίσεις Instagram. Βελάκι δείχνει την επιλογή «Διεύθυνση επιχείρησης».

Αφού το πατήσεις, θα εμφανιστεί ένα νέο μενού με τα εξής πεδία προς συμπλήρωση:

  • Διεύθυνση (Street address)
  • Πόλη (City / town)
  • Ταχυδρομικός κώδικας (Zip code)
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τα στοιχεία της τοποθεσίας μέσα στις ρυθμίσεις του Instagram.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι απαραίτητο να προσθέσεις όλα τα στοιχεία. Μπορείς να συμπληρώσεις μόνο την πόλη ή μόνο την ακριβή διεύθυνση.

Βέβαια, για να είναι πλήρες το bio, καλό είναι να υπάρχουν όλες οι πληροφορίες.

Παρεμπιπτόντως, αν θέλεις να μάθεις πώς να φτιάξεις ένα ελκυστικό Instagram bio, δεν έχεις παρά να συμβουλευτείς το εξαιρετικά χρήσιμο άρθρο που έχουμε γράψει.

Βήμα 4: Αποθήκευσε τις επιλογές σου

Νομίζεις ότι έχεις τελειώσει με τη συμπλήρωση των στοιχείων;

Λάθος!

Το τελευταίο βήμα σχετικά με το πώς βάζεις τοποθεσία στο Instagram bio σου περιλαμβάνει την αποθήκευση των επιλογών σου, προκειμένου αυτές να υπάρχουν πάντα στο βιογραφικό σου – τουλάχιστον μέχρι να χρειαστεί ή να θελήσεις να αλλάξεις κάτι.

Πώς αποθηκεύεις, όμως, τις επιλογές;

Είναι πολύ απλό: πατάς το μπλε τικ που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης και οι επιλογές έχουν αποθηκευτεί.

Στιγμιότυπο οθόνης που αποτυπώνει βελάκι το οποίο δείχνει πώς αποθηκεύεις τα στοιχεία τοποθεσίας.

Επιστρέφεις στο μενού «Επιλογές επικοινωνίας», ξαναπατάς το μπλε τικ ή την επιλογή «Αποθήκευση» (Save) και είσαι πλέον έτοιμος.

Στιγμιότυπο οθόνης που αποτυπώνει βελάκι που δείχνει πώς αποθηκεύεις τις ρυθμίσεις στις επιλογές επικοινωνίας.

Γιατί να προσθέσεις τοποθεσία στο bio

Πριν δούμε γιατί αξίζει να προσθέσεις τοποθεσία στο Instagram bio σου, ας δούμε πρώτα πώς λειτουργεί αυτή.

Μόλις ακολουθήσεις όλα τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω, θα εμφανιστεί στο bio του προφίλ σου η τοποθεσία που πρόσθεσες σε μπλε χρώμα.

Αυτό συμβαίνει διότι η τοποθεσία έχει προστεθεί με τη μορφή link, έτσι ώστε όταν ένας χρήστης πατά πάνω να μπαίνει σε μια εφαρμογή χαρτών και να βλέπει την ακριβή διεύθυνση στον χάρτη.

Η προσθήκη τοποθεσίας στο βιογραφικό σου στο Instagram είναι σημαντική, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενημερώνεις το κοινό σου για:

  • το πώς να επισκεφτούν το φυσικό σου κατάστημα (καθώς το link τους δίνει την ακριβή διεύθυνση),
  • τις περιοχές που εξυπηρετείς, καθώς μπορεί να πουλάς, για παράδειγμα, μέσω Instagram, αλλά η περιοχή παράδοσης να είναι περιορισμένη.

Πώς βάζω τοποθεσία στο Instagram bio – Συμπερασματικά

Τελικά, όπως αντιλαμβάνεσαι, το πώς βάζω τοποθεσία στο Instagram bio αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία την οποία πρέπει να κάνεις, ειδικά αν έχεις επιχείρηση ή ασκείς κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έτσι, θα παρέχεις πολύτιμες πληροφορίες στους υποψήφιους (και υφιστάμενους) πελάτες σου και θα τους βοηθήσεις να συνδεθούν καλύτερα με την επιχείρηση ή το brand σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω, ώστε να κάνεις το προφίλ σου πιο κατατοπιστικό και ελκυστικό.

Βρες στο koalla τον κατάλληλο freelancer για αποτελεσματική διαχείριση social media της επιχείρησής σου και χτίσε μια ισχυρή παρουσία στο Instagram αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα!

12/05/2023