Fraud Blocker

Koalla vs Fiverr: Ποια πλατφόρμα freelancer να διαλέξω;

Koalla vs Fiverr. Τα λογότυπα των δύο πλατφορμών με freelancers σε μπλε και κόκκινο φόντο.

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες σε συνδυασμό με τη μεγάλη προσφορά σε σχετικές δεξιότητες (κατασκευή ιστοσελίδων, ψηφιακό marketing κ.λπ.) έχει οδηγήσει στη δημιουργία διαφόρων διαδικτυακών πλατφορμών που συνδέουν (υποψήφιους) πελάτες με ελεύθερους επαγγελματίες.

Μερικές από τις παγκοσμίως πιο γνωστές σχετικές πλατφόρμες είναι το Fiverr, ενώ εξαιρετικό για τα ελληνικά δεδομένα είναι και το koalla.

Koalla vs Fiverr, λοιπόν! Αυτό είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου, οπότε πάμε να κάνουμε μια αναλυτική σύγκριση των δύο αυτών πλατφορμών και να δούμε ποια σου ταιριάζει καλύτερα, ώστε να βρεις τον ιδανικό freelancer!

Τι λες, ξεκινάμε;

Fiverr: Τι είναι & πώς λειτουργεί;

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το Fiverr. Τι είναι, πώς ακριβώς λειτουργεί και τι προσφέρει;

Το Fiverr, λοιπόν, είναι ένα ισραηλινό διαδικτυακό marketplace το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών, συνδέοντας άτομα που τις αναζητούν με άτομα (ελεύθερους επαγγελματίες) που τις προσφέρουν.

Ιδρύθηκε το 2010 και έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια online πλατφόρμα με εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι η τεράστια δεξαμενή του από freelancers, που μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο.

Όμως, πώς ακριβώς λειτουργεί το Fiverr;

Οι freelancers δημιουργούν το προφίλ τους στη σελίδα, παρουσιάζοντας τις δεξιότητές τους, τις υπηρεσίες που προσφέρουν, παλαιότερα δείγματα δουλειάς τους κ.ά.

Οι πελάτες που αναζητούν σχετικές υπηρεσίες περιηγούνται μέσα στη σελίδα βλέποντας και συγκρίνοντας τα προφίλ των ελεύθερων επαγγελματιών. Μέσα σε αυτά τα προφίλ μπορούν να μάθουν το κόστος των υπηρεσιών, τον χρόνο παράδοσης, να δουν αξιολογήσεις της δουλειάς του κάθε freelancer κ.λπ.

Μόλις ένας πελάτης εντοπίσει τον κατάλληλο freelancer, ξεκινά επικοινωνία μαζί του και, έπειτα, συζητούν τις λεπτομέρειες του έργου και διαπραγματεύονται τους όρους της συμφωνίας.

Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία για την επικοινωνία, την κοινή χρήση αρχείων, τις ασφαλείς πληρωμές και πολλά ακόμα, εξασφαλίζοντας μια απλοποιημένη ροή εργασιών.

Βασικές υπηρεσίες του Fiverr

 Freelancer δουλεύει στο λάπτοπ και στο κινητό του από γραφείο καφετέριας.

Οι κυριότερες υπηρεσίες που προσφέρει το Fiverr είναι:

  • Σχεδιασμός και γραφιστική
  • Digital marketing
  • Ιστοσελίδες (κατασκευή, συντήρηση, υποστήριξη κ.λπ.)
  • Συγγραφή άρθρων και μεταφράσεις
  • Video & animation
  • Παραγωγή και επεξεργασία ήχου (voice overs, παραγωγή μουσικής κ.λπ.)

Είναι το koalla το ελληνικό Fiverr;

Το koalla.gr είναι μια ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε το 2021 ειδικά για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Η αξία αυτής της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμας φαίνεται από τα εξαιρετικά της νούμερα.

Συγκεκριμένα, 46 χιλιάδες χρήστες περιηγούνται κάθε μήνα στο site αναζητώντας εξειδικευμένους επαγγελματίες για κάποια digital υπηρεσία.

Επίσης, το koalla είναι το ηλεκτρονικό σπίτι περίπου 5300 freelancers, ενώ μέσα από αυτό έχουν εκτελεστεί πάνω από 3000 ολοκληρωμένες παραγγελίες.

Πώς λειτουργεί το koalla;

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το koalla είναι παρόμοιος με τη λειτουργία του Fiverr. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία έχει ως εξής:

  1. Επιλογή υπηρεσίας:

Το άτομο που αναζητά κάποια digital υπηρεσία μπαίνει στο koalla και επιλέγει την κατηγορία της υπηρεσίας που το ενδιαφέρει.

Εκεί μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στα προφίλ που έχουν δημιουργήσει οι freelancers στη σελίδα και να πάρει σημαντικές πληροφορίες, όπως: παρουσίαση του freelancer και των εργασιών που αναλαμβάνει, παλαιότερα δείγματα δουλειάς του, ακριβή χρόνο παράδοσης του project, αξιολογήσεις από άλλους χρήστες/αγοραστές, κόστος υπηρεσίας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο υποψήφιος αγοραστής αποκτά μια πλήρη εικόνα για την υπηρεσία που σκοπεύει να αγοράσει αλλά και για το άτομο που θα την αναλάβει.

  1. Αγορά υπηρεσίας:

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να αγοράσει την υπηρεσία με ένα μόνο κλικ, αφού πρώτα αποφασίσει αν θέλει να προστεθούν στο πακέτο κάποιες έξτρα εργασίες.

Έπειτα, μπορεί να ολοκληρώσει την παραγγελία του με ασφάλεια (με την Εγγύηση Ασφαλών Πληρωμών που προσφέρει το koalla) και να περιμένει την παράδοση του έργου.

  1. Έλεγχος παραγγελίας:

Όσο ο freelancer δουλεύει το project, ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με τον πρώτο μέσω live chat και να του μεταφέρει τις απαιτήσεις του, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Μετά την παράδοση του project, έχει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει να γίνουν διορθώσεις, μέχρι να είναι 100% ευχαριστημένος από την τελική παράδοση.

Για περισσότερα, δες εδώ πώς δουλεύει το koalla!

Οι βασικότερες υπηρεσίες που μπορείς να βρεις στο koalla

Freelancer κάθεται σε τραπέζι καφετέριας, έχοντας ανοιχτό το λάπτοπ του και κρατώντας χαρτιά στα χέρια του.

Το koalla έχει αφουγκραστεί την τεράστια ανάγκη για digital υπηρεσίες που υπάρχει στην ελληνική αγορά.

Γι’ αυτό, έχει φροντίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητας ψηφιακές υπηρεσίες διαφόρων ειδών.

Πιο συγκεκριμένα, στο koalla θα βρεις υπηρεσίες σχετικές με:

1. Ιστοσελίδες & προγραμματισμό

Η δημιουργία ιστοσελίδων είναι μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες που προσφέρει το koalla. Οι freelancers του προσφέρουν κατασκευή ιστοσελίδας εξαιρετικής ποιότητας σε εξαιρετικές τιμές.

Επίσης, στο site του koalla θα βρεις ελεύθερους επαγγελματίες για τη δημιουργία λειτουργικού και εύχρηστου e-shop, αλλά και πολλές ακόμα υπηρεσίες όπως υποστήριξη ιστοσελίδας, δημιουργία plug-in, δημιουργία λογισμικού κ.ά.

Δες εδώ όλες τις σχετικές υπηρεσίες: Ιστοσελίδα & προγραμματισμός.

2. Σχεδιασμό & γραφιστική

Οι υπηρεσίες γραφιστικής είναι μια ακόμα κατηγορία υπηρεσιών που μπορείς να βρεις στο koalla.

Αν, για παράδειγμα, χρειάζεσαι επαγγελματικό σχεδιασμό logo για την επιχείρησή σου, μπαίνεις στο koalla και βρίσκεις τον ιδανικό freelancer για να σου προσφέρει ένα λογότυπο που θα αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του brand σου.

Πέραν του logo, μπορείς ακόμα να επιλέξεις σχεδίαση επαγγελματικών καρτών και φυλλαδίων αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως σχεδιαστικά για social media, σχεδιασμό ιστοσελίδας κ.ά.

Δες εδώ όλες τις σχετικές υπηρεσίες: Σχεδιασμός & γραφιστική.

3. Digital marketing

Θα μπορούσε η μεγαλύτερη ελληνική πλατφόρμα με freelancers να μην προσφέρει υπηρεσίες digital marketing;

Φυσικά και όχι!

Το koalla είναι ιδανικό για να κερδίσεις την αποτελεσματική online προώθηση της επιχείρησής σου, καθώς οι έμπειροι freelancers που θα βρεις εκεί μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου διαχείριση social media για το brand σου.

Επιπλέον, στο koalla θα βρεις και τις καλύτερες υπηρεσίες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO για να αυξήσεις την ορατότητα της επιχείρησής σου, αλλά και αποτελεσματικές καμπάνιες Google Ads, υπηρεσίες email marketing κ.ά.

Δες εδώ όλες τις σχετικές υπηρεσίες: Υπηρεσίες digital marketing.

4. Συγγραφή & μεταφράσεις

Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι το κλειδί για την προσέλκυση κόσμου στο site σου και το koalla φροντίζει και γι’ αυτό!

Η συγγραφή βελτιστοποιημένων κειμένων για ιστοσελίδες μπορεί να πείσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σου να προχωρήσουν σε αγορές, ενώ η συγγραφή βελτιστοποιημένων άρθρων θα σου επιτρέψει να χτίσεις ένα αποδοτικό blogging πλάνο και να προσφέρεις αξία στους αναγνώστες σου!

Ακόμα, θα βρεις εξαιρετικές υπηρεσίες μετάφρασης, εκπόνησης business plan κ.ά.

Δες εδώ όλες τις σχετικές υπηρεσίες: Συγγραφή & μεταφράσεις.

5. Ήχος & βίντεο

Freelancer επεξεργάζεται βίντεο σε λάπτοπ, εργαζόμενος από το σπίτι του.

Το οπτικό και ηχητικό περιεχόμενο αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την αφήγηση ιστοριών.

Αν θέλεις να αναβαθμίσεις την επιχείρησή σου, ψάξε στο koalla τον ιδανικό freelancer για την καλύτερη επεξεργασία βίντεο ή για την εκφώνηση επαγγελματικών voice overs κ.λπ.

Δες εδώ όλες τις σχετικές υπηρεσίες: Ήχος & βίντεο.

Διάβασε ακόμα: Τα 4+1 οφέλη των voice overs για τις επιχειρήσεις!

Koalla ή Fiverr: Ποιο είναι καλύτερο για την επιχείρησή μου;

Είναι λογικό τώρα να αναρωτιέσαι αν αξίζει το Fiverr ή το koalla και ποιο είναι καλύτερο για να βρεις τις υπηρεσίες που θέλεις για την επιχείρησή σου.

Κατ’ αρχάς, να πούμε πως οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν σχεδόν ίδιες υπηρεσίες, οπότε ως προς αυτό δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά.

Αν αυτό που αναζητάς είναι ποικιλία επιλογών και μια τεράστια δεξαμενή από ελεύθερους επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο, τότε το Fiverr είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Η παγκόσμια απήχηση και φήμη του, η ποιότητα των υπηρεσιών του και τα τεράστια νούμερά του το καθιστούν μια αξιόπιστη επιλογή για πολλές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, για τους πελάτες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ή αναζητούν υπηρεσίες εξειδικευμένες και προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα, το koalla προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Βελτιωμένη επικοινωνία

Αν δραστηριοποιείσαι στην ελληνική αγορά, το σημαντικότερο πλεονέκτημα που σου προσφέρει το koalla είναι η επικοινωνία.

Στο Fiverr είναι πολύ δύσκολο να βρεις Έλληνες freelancers, κάτι που σημαίνει ότι η επικοινωνία θα γίνεται συνήθως στα αγγλικά. Δεν υπονοούμε τίποτα για την ικανότητά σου στην αγγλική γλώσσα, ωστόσο στο koalla μπορείς να επικοινωνείς στα ελληνικά, καθώς οι freelancers είναι Έλληνες.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες της επιχείρησής σου και, έτσι, θα μειωθούν οι πιθανότητες ασυνεννοησίας, λαθών κ.λπ.

2. Καλύτεροι χρόνοι απόκρισης

Άλλο ένα σπουδαίο πλεονέκτημα του koalla είναι οι καλύτεροι χρόνοι απόκρισης.

Το γεγονός ότι οι freelancers βρίσκονται κυρίως στην Ελλάδα σημαίνει ότι θα επικοινωνείς στην ελληνική ζώνη ώρας, άρα η επικοινωνία θα γίνεται γρηγορότερα.

Από την άλλη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα βρεις στο Fiverr μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Η διαφορετική ζώνη ώρας που θα έχετε μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Μπορεί, για παράδειγμα, να στείλεις ένα μήνυμα το πρωί και ο freelancer να απαντήσει με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς στη χώρα του μπορεί να είναι βράδυ.

3. Υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην ελληνική αγορά

Εικονίδια σχετικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ, με φόντο ένα γραφείο με υπολογιστή, βιβλία, ντοσιέ κ.λπ.

Τέλος, οι υπηρεσίες του koalla είναι προσαρμοσμένες στην ελληνική αγορά.

Το κόστος αλλά και η φύση των υπηρεσιών είναι προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα, οι freelancers έχουν καλύτερη γνώση και κατανόηση της εγχώριας αγοράς και των ιδιαιτεροτήτων της κ.λπ.

Koalla vs Fiverr – Συμπερασματικά

Και κάπου εδώ, η σύγκριση Koalla vs Fiverr φτάνει στο τέλος της!

Τόσο το ένα online marketplace όσο και το άλλο αποτελούν πολύτιμες πλατφόρμες για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες ή ιδιώτες που αναζητούν digital υπηρεσίες, η καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα.

Το Fiverr έχει παγκόσμια εμβέλεια και έναν τεράστιο αριθμό freelancers, ενώ το koalla είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ελληνική αγορά, προσφέροντας ασύγκριτα πλεονεκτήματα για όσους δραστηριοποιούνται εγχώρια.

Αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα και θέλεις να εκτοξεύσεις την επιχείρησή σου, μην καθυστερείς άλλο και ζήτα τώρα προσφορά για να βρεις τον ιδανικό freelancer για την υπηρεσία που χρειάζεσαι!

19/04/2024