Fraud Blocker

Τι είναι και τι κάνει ένας freelancer

Αυτός είναι ένας όρος που σίγουρα ακούγεται πολύ στις μέρες μας. Ο freelancer σε απλή μετάφραση είναι αυτός που ασκεί κάποιο ελεύθερο επάγγελμα, ο ελεύθερος επαγγελματίας ή αλλιώς και εξωτερικός συνεργάτης.

Βέβαια, η έννοια της εξωτερικής συνεργασίας δεν είναι κάτι καινούριο. Ανέκαθεν οι επιχειρήσεις είχαν εξωτερικούς συνεργάτες. Έτσι, μπορούσαν να αναθέτουν στους συνεργάτες αυτούς καθήκοντα, είτε για περιστασιακές εργασίες είτε λόγω ανάγκης για εξειδικευμένες γνώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, αυτό έχει πάρει μια συγκεκριμένη διάσταση στο χώρο του digital κόσμου. Η ανάγκη για εξειδικευμένη γνώση μεγαλώνει.

Λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, οι επιχειρήσεις χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε ανθρώπους με γνώσεις web development, digital marketing, κειμενογράφηση, γραφιστικά κλπ. Συνεπώς, οι freelancers του διαδικτύου είναι περιζήτητοι.

Υπηρεσίες που προσφέρονται από freelancers

Πολλοί άνθρωποι με αυτού του τύπου τις δεξιότητες και την εξειδίκευση πάνω σε digital υπηρεσίες, αντί να συνάπτουν μόνιμες συνεργασίες με εταιρείες, προτιμούν να προσφέρουν απευθείας τις γνώσεις τους στους πελάτες.

Παραδείγματα τέτοιων freelance υπηρεσιών μπορεί να είναι:

Αυτού του είδους η συνεργασία, του freelancer με την επιχείρηση, είναι αποδοτική και για τις δύο πλευρές. Αφενός, ο freelancer αμείβεται για την εργασία του σύμφωνα με δικά του μέτρα και σταθμά. Αφετέρου η επιχείρηση έχει την ευχέρεια επιλογής του κατάλληλου συνεργάτη για κάθε project.

Γιατί να επιλέξεις έναν freelancer

Οι λόγοι για να επιλέξεις να συνεργαστείς με έναν εξωτερικό συνεργάτη είναι πάρα πολλοί. Αρχικά, έχεις άμεση επικοινωνία μαζί του και μπορείς να του ζητήσεις να υλοποιήσει την ιδέα σου με κάθε λεπτομέρεια.

Επίσης, το κόστος είναι ένας βασικός παράγοντας επιλογής ενός εξωτερικού συνεργάτη. Διαλέγοντας έναν freelancer γλιτώνεις τα έξοδα που θα είχες από μια μόνιμη συνεργασία μέσω πραγματοποίησης μιας πρόσληψης. Ακόμη, έχεις τη δυνατότητα να ζητήσεις προσφορές από πολλούς freelancers, να συγκρίνεις τις τιμές και να επιλέξεις τον συνεργάτη που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες.

Επιπλέον, αυτός ο τρόπος συνεργασίας σου δίνει απίστευτη ευελιξία. Οι ανάγκες σου μπορεί να αλλάζουν σε βάθος χρόνου και να διαπιστώσεις ότι κάποιος συνεργάτης δε σε καλύπτει πια.

Μπορεί για παράδειγμα σήμερα να χρειάζεσαι προγραμματιστή που θα αναλάβει την κατασκευή το e-shop σου, σε ένα μήνα να χρειάζεσαι γραφίστα για να αλλάξεις το λογότυπό σου και σε τρεις μήνες να χρειάζεσαι κάποιον να τρέξει μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook, για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στο site σου.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη να αλλάζεις συνεργάτες ανά κάποιο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τους στόχους και τις αποφάσεις σου. Σε μια κατάσταση πρόσληψης υπαλλήλου αυτό δε θα ήταν το ίδιο εύκολο να γίνει.

Τέλος, ο βασικότερος λόγος επιλογής εξωτερικού συνεργάτη είναι ότι, εξαιτίας του ανταγωνισμού μεταξύ των freelancers, οι ίδιοι φροντίζουν να είναι πάντα ενημερωμένοι στον κλάδο τους. Βελτιώνουν συνεχώς τις δεξιότητες και αποκτούν γνώση, ώστε να μπορούν να αναλάβουν από απλά μέχρι πολύ απαιτητικά projects.

Πολλές φορές, μάλιστα, είναι αυτοί που θα σου προτείνουν μια νέα ιδέα, μια πρωτοπόρα λύση κι έναν έξυπνο τρόπο να διαχειρίζεσαι εργασίες. Είναι πάντα κοντά σε ό,τι καινούριο συμβαίνει, μαθαίνουν πρώτοι τα νέα του κλάδου τους και είναι απολύτως ικανοί συνεργάτες και σύμβουλοι.

Τι κερδίζεις από μια συνεργασία με έναν freelancer;

Πέρα από μια οικονομική προσφορά συνεργασίας, που είναι από μόνο του ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ένας freelancer είναι σε θέση να σου δώσει ποιότητα χωρίς εκπτώσεις. Ακριβώς επειδή τον ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς του, δίνει έμφαση σε λεπτομέρειες και προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό.

Επίσης, τις περισσότερες φορές οι freelancers έχουν παραπάνω από έναν τομείς εξειδίκευσης. Για παράδειγμα ένας γραφίστας μπορεί να φτιάχνει εταιρικά λογότυπα, designs για websites, αλλά και να δημιουργεί περιεχόμενο για τα social media. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας freelance συνεργάτης μπορεί να καλύπτει πάνω από μια ανάγκες για την επιχείρησή σου.

Υπό άλλες συνθήκες μάλλον θα χρειαζόσουν δύο ή τρία διαφορετικά άτομα ως υπαλλήλους, κάτι που όπως διαπιστώνεις είναι πραγματικά ασύμφορο. Στην περίπτωση συνεργασίας με έναν εξωτερικό συνεργάτη, όμως, το όφελος είναι πολυδιάστατο και το κέρδος μεγάλο.

Πώς θα βρεις τον κατάλληλο freelance συνεργάτη

Η αλήθεια είναι πως, με τόσο μεγάλη πληθώρα διαφορετικών ειδικοτήτων και συνεργατών, υπάρχει δυσκολία στην επιλογή του κατάλληλου ανθρώπου που θα αναλάβει να σε εξυπηρετήσει. Η έρευνα και η μελέτη σύγκρισης τιμών μπορεί να πάρει από λίγες ώρες έως και μερικές μέρες.

Ειδικά για κάποιον που έχει επιχείρηση ή είναι και ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας, ο χρόνος είναι περιορισμένος. Οι ώρες έρευνας και αξιολόγησης προσφορών συνεργασίας είναι σχεδόν πολυτέλεια.

Υπάρχει όμως μια λύση που θα σε διευκολύνει πραγματικά, μειώνοντας σημαντικά αυτούς τους χρόνους έρευνας και επιλογής συνεργάτη. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το koalla.

Τι είναι το Koalla

Το Koallaείναι η πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα freelance υπηρεσιών στην Ελλάδα. Με το Koalla μπορείς να αναζητήσεις κάθε υπηρεσία που σε ενδιαφέρει με απλό τρόπο. Μπορείς να δεις υπηρεσίες με τις τιμές τους αλλά και να ζητήσεις προσφορές για μια συγκεκριμένη υπηρεσία που θέλεις.

Το Koalla έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολο να έρθουν σε επικοινωνία οι freelancers μαζί σου. Έτσι, εσύ γλιτώνεις πολύτιμο χρόνο και οι freelancers μπορούν να διεκδικήσουν μια νέα συνεργασία.

Πώς δουλεύει

Κάθε συνεργάτης του Koalla αναρτά μια πλήρη περιγραφή της υπηρεσίας του, ώστε να σου είναι εύκολο να διαπιστώσεις αν αυτή η υπηρεσία καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησής σου ή όχι.

Αν δε βρίσκεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, μπορείς να αναρτήσεις τις υπηρεσίες που αναζητείς. Οι freelancers του Koalla θα επιστρέψουν με μια προσφορά για σένα. Έπειτα, διαλέγεις το συνεργάτη, του οποίου η προσφορά σε ικανοποιεί περισσότερο και ξεκινάτε μαζί το project!

Το Koalla ενώνει τα δύο «άκρα του νήματος», βάζοντας τέλος στις δυσκολίες των εξωτερικών συνεργασιών.

Αναζήτησε και επίλεξε με δικά σου κριτήρια τον επόμενό σου συνεργάτη. Βρες συνεργάτες για την κατασκευή του νέου σου e-shop, το blogging στο websiteσου, τη δημιουργία μιας digital καμπάνιας, τη βελτιστοποίηση του site σου για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) και άλλες υπηρεσίες.

Ακολούθησε το koalla στο Facebook για να μάθεις περισσότερα για τις δυνατότητες των freelance υπηρεσιών.

29/12/2020