Freelancer: Εργασία από το σπίτι χωρίς δεσμεύσεις

εργασία ως freelancer

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν καθημερινά τα οφέλη του freelancing και την ελευθερία επιλογών που σου προσφέρει αυτό το νέο ευέλικτο μοντέλο εργασίας. Αν θέλεις, λοιπόν, κι εσύ να εργαστείς ως freelancer από την άνεση του σπιτιού σου και να προσφέρεις τις γνώσεις και την εμπειρία σου σε πληθώρα πελατών ανά τον κόσμο, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Συνέχισε την ανάγνωση για να ανακαλύψεις όλα αυτά τα μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις την τεχνογνωσία σου σε μία σημαντική πηγή καθημερινών εσόδων.

Γιατί να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας διαδικτυακά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να στραφεί κάποιος σε αυτό το είδος εργασίας. Καταρχάς, έχεις απόλυτη επαγγελματική ελευθερία. Μπορείς κάθε φορά να αναλαμβάνεις τη δουλειά που εσύ θέλεις και όχι αυτή που σου επιβάλλεται από κάποιον εργοδότη. Συλλογίσου το αποτέλεσμα που μπορείς να επιτύχεις όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι με το δικό σου τρόπο, αλλά και την κατάλληλη στιγμή που εσύ θέλεις. Συνεχείς έρευνες γύρω από το ανθρώπινο δυναμικό, έχουν αποδείξει πως το άγχος ενός υπαλλήλου αυξάνεται, όταν ο εργοδότης του τον επιβλέπει διαρκώς και σε πολλές περιπτώσεις κρίνει λανθασμένα για κάθε ενέργειά του. Σκέψου, λοιπόν, πόσο λιγότερο άγχος και πίεση θα έχεις χωρίς την παρουσία ενός απαιτητικού αφεντικού.

Η αποδοτικότητα είναι εξίσου σημαντική για έναν εργαζόμενο. Ένα αρνητικό εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ πιθανόν να μειώσει την απόδοση σου. Όμως, ως freelancer, εργάζεσαι στο δικό σου χώρο τον οποίο μπορείς να διαμορφώσεις όπως θέλεις. Σε ένα άνετο περιβάλλον, η παραγωγικότητά σου θα αυξηθεί και μαζί με αυτήν, θα αυξηθεί και το εισόδημά σου. Δουλεύοντας από το σπίτι ή την αγαπημένη σου καφετέρια θα έχεις τον δικό σου εξοπλισμό. Δεν χρειάζεται πλέον να θυμώνεις για την αργή σύνδεση του internet και την φασαρία που προκαλούν οι συνάδελφοί σου στο γραφείο, ούτε για τον απαρχαιωμένο υπολογιστή που αναγκαζόσουν να χρησιμοποιείς καθημερινά. Στο σπίτι σου, μπορείς να επιλέξεις τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θέλεις και χρειάζεσαι για να παράγεις αποτελεσματικά και εύκολα το έργο σου.

Το ευέλικτο ωράριο είναι άλλο ένα πλεονέκτημα στο freelancing. Ξέχνα τα τυποποιημένα εργασιακά ωράρια. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείς να θέσεις το δικό σου ωράριο. Να εργαστείς όποια μέρα και ώρα επιθυμείς. Εφαρμόζοντας, λοιπόν, το δικό σου πρόγραμμα, μπορείς να επιλέξεις τις ώρες που είσαι περισσότερο παραγωγικός. Για παράδειγμα, εάν δεν είσαι πρωινός τύπος, μπορείς να εργαστείς στις 14:00 το μεσημέρι. Αλλά ακόμα και στις 3:00 τα ξημερώματα, εάν αυτό σε καλύπτει εντός της καθημερινότητας σου.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, το freelancing είναι ιδανικό και για πολυάσχολους γονείς. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μπορείς να συνδυάζεις την δουλειά με την φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού; Σκέψου πόσο σημαντική θα είναι η φυσική σου παρουσία για την οικογένεια σου, όσο παράλληλα θα δουλεύεις από το σπίτι.

Φυσικά, η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρεις πριν ξεκινήσεις το νέο σου αυτό εγχείρημα είναι το μέσο το οποίο θα επιλέξεις να προωθήσεις το ταλέντο και τις υπηρεσίες σου. Το koalla είναι η πρώτη πλατφόρμα για freelancers στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες freelancers να δημοσιεύσουν τις προσφορές τους στο διαδίκτυο και να έρθουν σε άμεση επαφή με νέους πελάτες άμεσα, εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια.

Η πλατφόρμα μας πρόκειται για ένα project που η ομάδα μας δουλεύει ασταμάτητα από το 2018 προσπαθώντας να σκεφτούμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια για όλους τους συνεργάτες μας. Καταφέραμε λοιπόν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εντελώς δωρεάν σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να εργάζονται για τον εαυτό τους χωρίς να ανησυχούν για τις λοιπές λειτουργικές και φορολογικές διαδικασίες καθώς η εταιρία μας αναλαμβάνει τα πάντα για κάθε συναλλαγή σας στην πλατφόρμα μας!

Τι πρέπει να προσέξω ως νέος freelancer;

Όπως όλα τα επαγγέλματα, έτσι και το freelancing έχει τα μειονεκτήματά του. Η αυτό-απομόνωση είναι ένα από αυτά. Κάποιες φορές, ίσως σου φαίνεται δύσκολο να “κλείνεσαι” στο σπίτι και να εργάζεσαι για ώρες. Ωστόσο, μπορείς πολύ εύκολα να “μεταφέρεις” την εργασία σου οπουδήποτε επιθυμείς. Όταν νιώθεις μία μείωση της απόδοσής σου, πάρε το laptop και βγες έξω. Πήγαινε σε μία καφετέρια ή σε κάποιο ήσυχο μέρος για να αλλάξεις περιβάλλον. Σκέψου να πίνεις τον αγαπημένο σου καφέ, στο “στέκι” σου και συγχρόνως να εργάζεσαι. Ίσως ακόμη, θα ήθελες να δουλέψεις σε κάποιο κοντινό πάρκο ή στην παραλία με θέα τη θάλασσα.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις, επίσης, στην ασφάλεια και την εγκυρότητα των πληρωμών σου. Πολλοί μεσολαβητές του freelancing προσφέρουν δελεαστικές ευκαιρίες σε νέους freelancers, όμως υστερούν στη φερεγγυότητά τους με αποτέλεσμα πολλές φορές ο ελεύθερος επαγγελματίας να χάνει τα λεφτά του χωρίς να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Από την άλλη, πολλές εταιρίες αποφασίζουν να παίρνουν (σχεδόν πάντα) το μέρος του αγοραστή, λαμβάνοντας άδικες αποφάσεις για να διεκδικήσουν την προμήθειά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην πλατφόρμα μας έχουμε σχεδιάσει το Τμήμα Επίλυσης Προβλημάτων koalla που σου εγγυάται πως κανένας πελάτης σου δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δουλειά σου χωρίς να ανοίξει μία υπόθεση από το αρμόδιο τμήμα μας, για να “ακούσουμε” και τις δύο μεριές. Κάθε φορά που ένας πελάτης θα αγοράζει μία προσφορά σου, θα είσαι εξασφαλισμένος/η πως η πληρωμή σου έχει πραγματοποιηθεί προκαταβολικά και θα λάβεις τα χρήματα σου αυτόματα μέσω PayPal επτά (7) ημέρες μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς σου.

Οδηγός επιτυχίας στο χώρο του freelancing;

Εάν αποφάσισες να ασχοληθείς με το freelancing, ξεκίνα να καταγράφεις τις δεξιότητες και τα ταλέντα που έχεις. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να εργαστεί σε πολλούς και διάφορους τομείς ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μπορείς να ασχοληθείς με την Κατασκευή και Φιλοξενία Ιστοσελίδων ή την Προώθηση Επιχειρήσεων μέσω Digital Marketing. Αν αγαπάς τη συγγραφή μπορείς να ασχοληθείς με την Σύνταξη Άρθρων για ιστοσελίδες, τις Μεταφράσεις και τον Υποτιτλισμό. Αν πάλι είσαι δημιουργικό πνεύμα, ξεκίνα να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στη Γραφιστική και την Επεξεργασία Εικόνας & Ήχου. Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες.

Για να γίνεις επιτυχημένος freelancer, χρειάζεται να έχεις εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και διαχείρισης χρόνου. Επιπλέον, πρέπει να θέτεις καθημερινά στόχους και να παραμένεις συγκεντρωμένος σε αυτούς για να τους υλοποιήσεις. Μη ξεχνάς, η ευελιξία είναι απαραίτητη για να μπορείς να προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα εύκολα και αποτελεσματικά. Ένας καλός freelancer πρέπει να είναι πάντα συνεπής στις προθεσμίες. Για να το καταφέρεις αυτό, φτιάξε μια λίστα με τα έργα που πρέπει να παραδώσεις και την προθεσμία αυτών.

Στην συνέχεια, θα πρέπει να ερευνήσεις την αγορά εργασίας που σε ενδιαφέρει. Με μία λεπτομερή έρευνα, θα ενημερωθείς για τους ανταγωνιστές σου. Επιπλέον, θα μάθεις να χρεώνεις σωστά τις ικανότητες σου αλλά και το πού να αναζητάς τους μελλοντικούς πελάτες σου. Στο koalla μπορείς εύκολα να βρεις τις πληροφορίες που αναζητάς καθώς έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τις προσφορές άλλων freelancers για να κοστολογείς σωστά τις υπηρεσίες σου. Επιπλέον, μπορείς να έρθεις σε απευθείας επαφή με πληθώρα πελατών μέσω της chat συνομιλίας για να συζητήσετε τις ανάγκες τους και να τους προσφέρεις τις υπηρεσίες σου άμεσα.

Σήμερα, η τεχνολογία μας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουμε το χόμπι μας κερδοφόρο επάγγελμα από όπου και αν βρισκόμαστε. Με το freelancing μπορείς να το καταφέρεις, αρκεί να έχεις υπομονή και πίστη στο όνειρο σου!

6 Απριλίου 2020